%0 Journal Article %T بررسی تف جوشی مایکروویو و اثرات آن بر ساختار بلوری، ریزساختار و خواص مایکروویو دی الکتریک سرامیک Li2TiO3 %J مواد و فناوری‌های پیشرفته %I پژوهشگاه مواد و انرژی %Z 2783-0810 %A غفاری, سمیه %A عبادزاده, تورج %A علیزاده, مسعود %A اسدیان, کیوان %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 8 %N 2 %P 53-59 %! بررسی تف جوشی مایکروویو و اثرات آن بر ساختار بلوری، ریزساختار و خواص مایکروویو دی الکتریک سرامیک Li2TiO3 %K تف‌جوشی مایکروویو %K Li2TiO3 %K خواص مایکروویو دی‌الکتریک %K ریزساختار %R 10.30501/jamt.2019.94173 %X در این پژوهش تف ­جوشی سرامیک Li2TiO3 به دو روش معمولی و مایکروویو انجام شد. بیشینه چگالی g/cm3 08/3 (58/90 درصد چگالی تئوری) به روش تف­جوشی معمولی در دمای ˚C1200 و با زمان نگه­داری سه ساعت به­ دست آمد در حالی­ که بیشینه چگالی g/cm3 12/3 (76/91 درصد چگالی تئوری) به روش تف­جوشی مایکروویو در دمای ˚C1300 و بدون زمان نگه­داری به­ دست آمد. بررسی رفتار حرارتی به روش DTA-TG، بررسی فازی نمونه­ ها به روش XRD و بررسی ریزساختاری نمونه­ ها به روش FE-SEM انجام گرفت. هم­چنین خواص مایکروویو دی­الکتریک نمونه ­های تف­ جوشی شده اندازه ­گیری شدند. نتایج XRD نشان می­ دهد که پیک (002) که در 2θ=18.46˚ ظاهر می­شود و مربوط به منظم شدن لایه ­های کاتیونی در ساختار و تشکیل ابر شبکه است، در تف­ جوشی مایکروویو از شدت بیشتری برخوردار است. مشاهدات ریزساختاری با SEM نشان می­دهد که قطعات تف­ جوشی شده در کوره مایکروویو نسبت به نمونه مشابه در کوره معمولی ریزدانه ­تر هستند. بیشینه خواص مایکروویو دی­الکتریک پس از تف­ جوشی در کوره معمولی در دمای ˚C1200 حاصل شده و برابر با εr = 20.29 و Q×f = 26191 GHz به ­دست آمد و این در حالی­ است ­که بیشینه خواص مایکروویو دی­الکتریک پس از تف­ جوشی در کوره مایکروویو در دمای ˚C1300 و برابر با εr = 20.86 و Q×f = 25610 GHz به ­دست آمد. %U https://www.jamt.ir/article_94173_815fa6eedf7daf16d1393fc2043d4182.pdf