%0 Journal Article %T ساخت و بررسی خواص کامپوزیت آلومینا-منیزیا-کاربید سیلیکون به کمک امواج مایکروویو و مقایسه با پخت در کوره الکتریکی %J مواد و فناوری‌های پیشرفته %I پژوهشگاه مواد و انرژی %Z 2783-0810 %A Hajiakbari, F. %A Bagherifard, Z. %A Eftekhari Yekta, B. %D 2009 %\ 07/23/2009 %V -2 %N *3 %P 219-230 %! ساخت و بررسی خواص کامپوزیت آلومینا-منیزیا-کاربید سیلیکون به کمک امواج مایکروویو و مقایسه با پخت در کوره الکتریکی %K امواج مایکروویو %K زینترینگ %K اسپینل %K کوره الکتریکی %R 10.30501/jamt.2631.70148 %X دیرگدازهای اسپینلی به دلیل داشتن خواص مطلوب مانند مقاومت شیمیایی مناسب دربرابر نمک های قلیایی، دیرگدازی و استحکام مکانیکی بالا، در صنعت کاربرد فراوانی دارند. در این پژوهش برای رسیدن به فاز اسپینل، نمونه هایی حاوی اکسید آلومینیم و اکسید منیزیم به نسبت مولی 1:1 در مایکروفر خانگی GHz45/2 به مدت 30 دقیقه و در کورة الکتریکی در دمای 1350 درجة سانتی گراد به مدت یک ساعت و همچنین در دمای 1400 درجه در زمان های یک و دو ساعت پخت شدند. به دلیل پایین بودن فاکتور تلفات هر دو اکسید در دماهای پایین، از محمل کاربید سیلیکون برای گرم شدن و پخت بهتر نمونه ها در پخت مایکروفر استفاده شد. در این پژوهش اثر افزودنی سیلیکون کاربید برروی پخت نمونه ها نیز بررسی شد. نتایج نشان می دهد که دانسیتة نمونه های پخت شده در کورة الکتریکی با افزایش درصد کاربید سیلیکون، افزایش و در نمونه های پخت شده در مایکروفر کاهش می یابد. همچنین نمونه های پخت شده در مایکروفر در زمان کمتر و با صرف انرژی کمتری نسبت به نمونه های پخت شده در کوره، به درصد مشابهی از فاز اسپینل رسیدند. %U https://www.jamt.ir/article_70148_ceede538a17c63d424b62761ab6221cf.pdf